Το καλάθι αυτή τη στιγμή είναι άδειο!

horiatika.press@gmail.com




horiatika.press@gmail.com



Το Τμήμα Αμπελουργίας και Οινολογίας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) είναι ένα νέο Τμήμα το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 στην πόλη της Δράμας και θα συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι απόφοιτοι αυτής της χρονιάς.
Το τμήμα έχει ως πρωταρχικό στόχο να αποτελέσει κέντρο αριστείας και παραγωγής γνώσης στον Γεωπονικό τομέα με έμφαση στην εφαρμογή της γνώσης στην Αμπελουργία, την Οινολογία και τα Ποτά, μέσω διεπιστημονικής προσέγγισης, καινοτομίας, τεχνολογίας και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης. Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος θεραπεύει τόσο βασικά όσο και εφαρμοσμένα αντικείμενα των Γεωπονικών Επιστημών, με εξειδίκευση στην Αμπελουργία και την Οινολογία, και λειτουργεί ως γέφυρα ευρύτερων αντικειμένων της Γεωπονίας, όπως της Φυτικής Παραγωγής, της Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, της Φυτοπροστασίας, της Αγροτικής Οικονομίας, του Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Οινοτουρισμού, της Ευφυούς Γεωργίας και της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος.
Το Τμήμα αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της παραγωγής και της ποιότητας του ελληνικού κρασιού, με βάση τις σύγχρονες τεχνολογίες και την έρευνα αιχμής.
To Τμήμα διαφοροποιείται από το υπόλοιπα Τμήματα που προσφέρουν Γεωπονικές Σπουδές καθώς είναι το μόνο που εξειδικεύεται και εμβαθύνει στον κρίσιμο για την οικονομία και τη χώρα τομέα της Αμπελουργίας και Οινολογίας, προσαρμοσμένο στη Διεθνή Εμπειρία, παρέχοντας παράλληλα επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνου και Οινολόγου.
Το Τμήμα διαθέτει σύγχρονο πρότυπο πειραματικό αμπελώνα και οινοποιείο, καθώς και εργαστηριακό εξοπλισμό διασφαλίζοντας την άρτια κατάρτιση των φοιτητών. Επίσης, η έδρα του Τμήματος βρίσκεται σε μια όμορφη, ασφαλή και με χαμηλό κόστος ζωής πόλη της ενδοχώρας, τη Δράμα, η οποία διαθέτει ιδιαίτερο ιστορικό βάθος στην αμπελουργία-οινολογία και αποτελεί μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες οινοπαραγωγικές περιοχές της χωράς μας σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη στενή συνεργασία του Τμήματος με την αγορά, αποτελεί εχέγγυο για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία των αποφοίτων.
Δημοσιεύθηκε στο τεύχος 28.


Πώς θα ήταν το χωριό του ‘Αγιου Βασίλη αν ήταν ελληνικό;

Με πλούσια ύλη, αποκλειστικές συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από την τοπική κοινωνία

Είναι για όποιον ακόμα νιώθει, θυμάται και έχει ανάγκη το “μαζί”


Ακαδημαϊκός, Πανεπιστήμιο του Μπέντφορντσαϊρ Ηνωμένο Βασίλειο


Δημιουργός της υπηρεσίας εύρεσης τοπικών εμπειριών Book My Culture

Ενιαίo μέτωπο από τους αγρότες της Αμφίπολης ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης της…
Μετά τα αποτελέσματα της 4ης Αγωνιστικής του 3ου Ομίλου Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ…
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, μαθαίνουμε όσα δε ξέρουμε για το…
Πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέας Ζίχνης για να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα των…
Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον αγαπημένο ηθοποιό για τη ζωή στην επαρχία,…
Πώς θα ήταν το χωριό του ‘Αγιου Βασίλη αν ήταν ελληνικό;
Το παλιό οθωμανικό λουτρό στα Ζαβαρνίκια
Ανακαλύψτε το χωριό που έγινε υπαίθριο μουσείο γλυπτικής

Ακαδημαϊκός, Πανεπιστήμιο του Μπέντφορντσαϊρ Ηνωμένο Βασίλειο


Δημιουργός της υπηρεσίας εύρεσης τοπικών εμπειριών Book My Culture

Αφήστε μια απάντηση