Συνδρομή

horiatika.press@gmail.com

Καθηγητής Μάρκετινγκ, Πρόεδρος Τμήματος Αμπελουργίας και Οινολογίας Δ.Π.Θ.

Το Δ.Π.Θ. ιδρύει νέο Τμήμα στη Δράμα: Τμήμα Αμπελουργίας και Οινολογίας

Το Τμήμα Αμπελουργίας και Οινολογίας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) είναι ένα νέο Τμήμα το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 στην πόλη της Δράμας και θα συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι απόφοιτοι αυτής της χρονιάς.

Το τμήμα έχει ως πρωταρχικό στόχο να αποτελέσει κέντρο αριστείας και παραγωγής γνώσης στον Γεωπονικό τομέα με έμφαση στην εφαρμογή της γνώσης στην Αμπελουργία, την Οινολογία και τα Ποτά, μέσω διεπιστημονικής προσέγγισης, καινοτομίας, τεχνολογίας και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης. Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος θεραπεύει τόσο βασικά όσο και εφαρμοσμένα αντικείμενα των Γεωπονικών Επιστημών, με εξειδίκευση στην Αμπελουργία και την Οινολογία, και λειτουργεί ως γέφυρα ευρύτερων αντικειμένων της Γεωπονίας, όπως της Φυτικής Παραγωγής, της Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, της Φυτοπροστασίας, της Αγροτικής Οικονομίας, του Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Οινοτουρισμού, της Ευφυούς Γεωργίας και της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

Το Τμήμα αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της παραγωγής και της ποιότητας του ελληνικού κρασιού, με βάση τις σύγχρονες τεχνολογίες και την έρευνα αιχμής.

To Τμήμα διαφοροποιείται από το υπόλοιπα Τμήματα που προσφέρουν Γεωπονικές Σπουδές καθώς είναι το μόνο που εξειδικεύεται και εμβαθύνει στον κρίσιμο για την οικονομία και τη χώρα τομέα της Αμπελουργίας και Οινολογίας, προσαρμοσμένο στη Διεθνή Εμπειρία, παρέχοντας παράλληλα επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνου και Οινολόγου.

Το Τμήμα διαθέτει σύγχρονο πρότυπο πειραματικό αμπελώνα και οινοποιείο, καθώς και εργαστηριακό εξοπλισμό διασφαλίζοντας την άρτια κατάρτιση των φοιτητών. Επίσης, η έδρα του Τμήματος βρίσκεται σε μια όμορφη, ασφαλή και με χαμηλό κόστος ζωής πόλη της ενδοχώρας, τη Δράμα, η οποία διαθέτει ιδιαίτερο ιστορικό βάθος στην αμπελουργία-οινολογία και αποτελεί μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες οινοπαραγωγικές περιοχές της χωράς μας σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη στενή συνεργασία του Τμήματος με την αγορά, αποτελεί εχέγγυο για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία των αποφοίτων.

Δημοσιεύθηκε στο τεύχος 28.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Δείτε ακόμη